Ferdigbefaring

Både kjøper av bolig, totalentreprenør og vi er med på ferdigbefaringer og overleveringer.

Først, ved ferdigbefaringen, går Takst & Befaringssenteret gjennom alle de teoretiske og formelle sidene ved overtakelsen sammen med kjøper og entreprenør.

Vi forklarer prosessen grundig og beskriver de ulike kravene som stilles til et nybygg med referanser til både Bustadoppføringslova og standarder. Deretter gjøres en fysisk inspeksjon av leiligheten slik at kjøper får anledning til å kontrollere at leiligheten er i henhold til de spesifikasjoner som er avtalt i kjøpekontrakt og tilvalg. Dette gjøres ved en systematisk gjennomgang rom for rom, hvor det kontrolleres at det ikke er vesentlige avvik fra hva som er tillatt.

Dersom det oppdages feil eller mangler, blir de markert og protokollført i en egen mangelliste. Når befaringen er gjennomført, vil entreprenøren gå tilbake i leiligheten og gjøre de siste justeringer før leiligheten er klar til overtakelse. Mangellisten hjelper både byggherre og entreprenør til å levere et mest mulig feilfritt bygg.

«En objektiv tredjepart er viktig for å sikre at alle rettigheter og plikter blir ivaretatt.»

-Takst & Befaringssenteret AS

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle